Werkwijze, vergoeding en tarieven

De therapie is speels en draait om oplossingen

Kinderen vinden het prettig om spelenderwijs te praten over problemen en mogelijke oplossingen. Deze werkwijze en aanpak leidt, afhankelijk van de problemen, na een paar sessies al tot positieve veranderingen. Omdat iedere behandeling maatwerk, bespreken we regelmatig of we op de goede weg zitten. De behandelingen van Praktijk OK! worden in de meeste gevallen vergoed. Dat geldt voor behandelingen met en zonder verwijzing. Lees verder.

Werkwijze: de intake

Tijdens de intake bespreken we de reden van aanmelding, eventuele eerdere hulpverlening en het functioneren van je kind. Belangrijk is dat ouders hun verhaal kwijt kunnen. We bespreken hoe het kind het beste geholpen kan worden. Op basis van alle informatie ontvangen ouders een behandelplan.

Wat staat er in het behandelplan?

In het behandelplan staat de werkwijze. Dat betekent afspraken over de behandeling, wat er gaat gebeuren en wat de mogelijkheden zijn. Ook staat er in wat we willen bereiken, hoe lang het waarschijnlijk gaat duren en hoe groot de kans is dat het lukt. Het behandelplan bespreken we tijdens het adviesgesprek. Soms is aanvullende informatie nodig voordat een goed plan kan worden opgesteld, bijvoorbeeld een intelligentieonderzoek of een aanvullende vragenlijst.

Waarom een intelligentieonderzoek?

Een intelligentieonderzoek kan nodig zijn als er vragen bestaan over de intellectuele mogelijkheden van je kind. Het helpt ouders (en school) het leervermogen van het kind beter begrijpen.

Het adviesgesprek

Tijdens het adviesgesprek bespreken we het behandelplan. Stemmen de ouders in met het plan, dan start de behandeling. Andere betrokkenen, zoals bijvoorbeeld de school van het kind, kunnen daarover ook worden geïnformeerd. Zij krijgen advies over hoe ze mee kunnen helpen aan een succesvolle behandeling.

De behandeling

De behandeling of therapie bestaat uit verschillende onderdelen en verloopt in fasen:

  • ‘leren en oefenen’ van vaardigheden tijdens de sessies en in het dagelijks leven
  • blijven toepassen van de geleerde vaardigheden in het dagelijks leven
  • afronding

In de regel is de behandeling bij Praktijk OK!. In sommige gevallen is verwijzen naar een andere behandelaar beter.

Vergoeding

De behandelingen van Praktijk OK! worden in de meeste gevallen vergoed. Dat geldt voor behandelingen met en zonder verwijzing.

Met verwijzing

Met een verwijzing van de huisarts en/of een verwijzing door het Centrum van Jeugd en Gezin, kun je mogelijk voor een vergoeding via de gemeente in aanmerking komen. Praktijk OK! heeft een overeenkomst met de gemeenten in De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist (Regio Zuidoost). Kijk voor meer informatie op hoeverandertmijnzorg.nl of op de website van de gemeente.

Zonder verwijzing

Ook zonder verwijzing is vergoeding mogelijk: vaak vanuit de aanvullende verzekering. Praktijk OK! is aangesloten bij de beroepsvereniging NFG, een groot aantal verzekeraars vergoedt daarom de behandelingen via het aanvullende pakket. Kijk voor meer informatie op de website van NFG.

Tarieven

Intakegesprek (90 minuten): € 180,-
Schoolbezoek/gesprek (50 minuten): € 90,-
Adviesgesprek (60 minuten): € 100,-
Behandelsessie (50 minuten): € 90,-
Intelligentieonderzoek: € 400,-

De tarieven zijn inclusief de voorbereiding van afspraken en verslaglegging achteraf, administratie en telefonisch- en mailcontact.

Maak direct een afspraak voor een kennismaking.