Voetjes in handen

Weer in balans

Hulp bij emotionele problemen rondom zwangerschap, bevalling en moederschap

Misschien heb je rondom je zwangerschap en bevalling last van angst en ongerustheid. Of heb je de bevalling als traumatisch ervaren en blijf je last houden van stress en negatieve gevoelens. Of maak je je zorgen over het moederschap en de combinatie met je werk. Blijf er niet mee rondlopen. Praktijk OK! is er voor (aanstaande) moeders die niet lekker in hun vel zitten.

Herken je dit?

  • Je bent voor of na de bevalling erg somber.
  • Je bent erg bang voor de bevalling. Je hebt weinig zelfvertrouwen en twijfelt of je de bevalling wel aan kunt. Je bent bang voor complicaties bij de bevalling.
  • Na de bevalling blijf je erg emotioneel. Je beleeft de bevalling steeds opnieuw, huilt vaak en eigenlijk om niets. Je bent snel overstuur en voelt je rot.
  • Je bent onzeker over je rol als moeder. Fysiek ben je moeder geworden, maar emotioneel nog niet.
  • Het lukt niet goed om het moederschap te combineren met je werk en je rol als partner/vriendin. Je zoekt naar een nieuwe balans.

Als je je ongerust maakt over deze onderwerpen kan Praktijk OK! je goed helpen. Lees hieronder hoe.

Het gaat om jouw balans

In het eerste gesprek is er alle ruimte om je verhaal te doen. We staan stil bij wat je ervaart en wat je wilt bereiken. Dat leggen we vast in een behandelplan zodat je wordt geholpen op een manier die bij je past. Dat kan bijvoorbeeld EMDR-therapie zijn of Cognitieve gedragstherapie. Wil je dat je partner actief betrokken wordt bij de behandeling? Dat is geen probleem.

EMDR-therapie

EMDR-therapie (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan heel goed helpen als je voor of na je bevalling last hebt van angst en stress. Beangstigende gedachten, beelden of herinneringen kun je een plek geven en de emoties die je daarbij hebt ervaren, verdwijnen.

Cognitieve gedragstherapie

Dit is een effectieve manier om je te helpen bij problemen. Je leert bijvoorbeeld om somberheid, gepieker en negatieve gedachten de baas te worden. Daarnaast wordt gewerkt met oplossingsgerichte en inzichtgevende therapie. Marjolein helpt je om je eigen kracht weer naar boven te halen.

Tarieven

Intakegesprek: € 120,- (inclusief verslag)
Behandelsessie: € 90,-
De tarieven zijn inclusief de voorbereiding van afspraken, administratie en telefonisch- en mailcontact.

Vergoedingen

Vergoeding van de therapie is vaak mogelijk in de aanvullende verzekering. Of en in welke mate de sessies vergoed worden is afhankelijk van je zorgverzekeraar en je gekozen pakket. Marjolein is aangesloten bij de beroepsvereniging waardoor gedeeltelijke vergoeding mogelijk is. Kijk voor meer informatie op de website van NFG.

Afspraak maken

Wil je direct een afspraak maken? Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail. Op maandag en donderdag kun je een afspraak maken op het praktijkadres in Zeist. Op donderdagavond houdt Marjolein spreekuur bij De Zwangere Zaak in Utrecht (Julianaweg 418).