Werkwijze, vergoeding en tarieven

De therapie is speels en draait om oplossingen

Kinderen vinden het prettig om spelenderwijs te praten over problemen en mogelijke oplossingen. Deze werkwijze en aanpak leidt, afhankelijk van de problemen, na een paar sessies al tot positieve veranderingen. Omdat iedere behandeling maatwerk, bespreken we regelmatig of we op de goede weg zitten. De behandelingen van Praktijk OK! worden in de meeste gevallen vergoed. Dat geldt voor behandelingen met en zonder verwijzing.

Op dit moment geldt een aannamestop voor nieuwe cliënten

In het eerste gesprek is er alle ruimte voor kennismaking. En we praten over wat de reden van aanmelding is, eventuele eerdere hulpverlening en het functioneren van je kind. Belangrijk is dat ouders en het kind hun verhaal kwijt kunnen. Met elkaar bespreken we vervolgens een plan van aanpak hoe jullie kind het beste geholpen kan worden. Indien gewenst wordt het behandelplan ook in een verslag verwerkt.

De behandeling

De behandeling of therapie bestaat uit verschillende onderdelen en verloopt in fasen:

  • psycho-educatie, voorlichting en advies over de klachten die er zijn
  • ‘leren en oefenen’ van vaardigheden tijdens de sessies en in het dagelijks leven
  • blijven toepassen van de geleerde vaardigheden in het dagelijks leven
  • afronding

In de regel is de behandeling bij Praktijk OK!. In sommige gevallen is verwijzen naar een andere behandelaar beter.

Vergoeding

Praktijk OK! heeft geen overeenkomst met de gemeenten in De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist (Regio Zuidoost). Wel is het vaak mogelijk om vanuit de aanvullende verzekering een gedeeltelijke vergoeding te krijgen.

Praktijk OK! is aangesloten bij de beroepsvereniging NFG en bij de koepelvereniging RBCZ. Meer informatie vind je op de website van NFG.

Tarieven

Intakegesprek: € 100,-

Verslaglegging: € 80,-

Behandelsessie: € 95,- (60 minuten)

Schoolbezoek/gesprek: € 95,- (60 minuten)

Op dit moment geldt een aannamestop en neemt Praktijk OK geen nieuwe cliënten aan.

Afzeggen

Verzetten kan natuurlijk altijd, maar een niet nagekomen afspraak of een te late afzegging (1 werkdag van tevoren) zal in rekening worden gebracht. Op alle tarieven en betalingen gelden de Algemene voorwaarden Praktijk OK.

Privacy

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Lees het Privacy Reglement Praktijk OK.

Klachten

Mocht je het gevoel hebben dat jij en/of je kind onzorgvuldig of verkeerd wordt of bent begeleid, dan hoopt Praktijk OK dat we daar in eerste instantie samen uit komen. Lees wat je nog meer kunt doen: Klachtenprocedure Praktijk OK.